انتخاب یک صرافی

انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال مناسب یکی از مهمترین کارهایی است که یک تریدر و یا سرمایه گذار علاقه مند باید انجام دهد. اگر صرافی خوبی انتخاب نشود، با هک، مسائل امنیتی و در کل با اتلاف وقت و بودجه مواجه خواهیم شد. وقتی یک صرافی ارز دیجیتال را انتخاب می کنیم، باید بدانیم که هدف ما از معامله چیست. آیا به دنبال سرمایه گذاری بلند مدت هستیم و یا معامله یا تریدهای (trades) زیادی می کنیم؟ سرمایه گذاران ممکن است در جستجوی صرافی هایی باشند که فورا ارز مورد نظر را تحویل می دهند؛ فرضا صرافی هایی که فورا می توان از آنها اتریوم (Ethereum) خرید و آن را انتقال داد.

 

از طرف دیگر، تریدر ها (trader) ممکن است علاقه مند به معامله اوراق مشتقه و بازار آتی باشند که قیمت آنها بستگی به همان دارایی های زیربنایی دارد. در این مکانها به ترید قراردادها پرداخته می شود و این قراردادها را می توان به صورت پول نقد یا ارز دیجیتال تصفیه کرد. این قرارداد ها محلی هستند و تنها در همان صرافی مورد نظر قابل معامله هستند و نمی توان آنها را به یک صرافی ارز دیجیتال دیگر انتقال داد. بعد از اینکه تریدر اهداف خود را تعیین کرد، باید به عوامل دیگری مانند قوانین حکومتی، امنیت و غیره بپردازد. در لیست زیر به ده مورد مهم برای انتخاب یک صرافی اشاره می شود:

صرافی های مختلف از قوانین متفاوتی تبعیت می کنند. بعضی از صرافی ها برای شناخت مشتری و مبارزه با پولشویی از کاربران می خواهند که در هنگام ایجاد اکانت، اطلاعاتی را در مورد خود فراهم کنند. این اقدامات از یک صرافی ارز دیجیتال به صرافی دیگر تفاوت دارد. در بعضی از صرافی ها با فراهم کردن این اطلاعات محدودیت هایی خاص برداشته می شود و در بعضی دیگر بدون فراهم کردن این اطلاعات اصلا نمی توان اکانت ایجاد کرد. امروزه بسیاری از صرافی های ارز دیجیتال به دلیل این ویژگی و رعایت قانون، افراد ساکن در کشور های تحریم و خاص نظیر ایران را تحریم کرده اند.

از آنجایی که فضای بلاک چین (blockchain) و ارز دیجیتال یک فضای جدید است، اعتبار صرافی ها باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. صرافی های شروری در این فضا موجود هستند که در هک ها و ی ها شریک بوده اند. تحقیق در مورد این صرافی ها در گوگل (google) و شبکه های اجتماعی بسیار مفید می باشد؛ باید ببینیم که آیا هیچ گونه شکایتی علیه این صرافی ها مطرح شده و نظر دیگران در مورد آنها چیست. بررسی شرایط و ضوابط یک صرافی ارز دیجیتال نیز مفید است و باید ببینیم که آیا چیز غیر عادی و هشدار دهنده ای در این شرایط و ضوابط وجود دارد.

هر صرافی ارز دیجیتال دارای روش های امنیتی مخصوص به خود است که باید این روش ها را مورد توجه قرار دهیم؛ فرضا یک صرافی که تایید هویت دو عاملی را فراهم نمی کند، زیاد ایمن نیست. از طرف دیگر سه روش رایج و ایمن برای فراهم کردن تایید هویت دو عاملی موجود است که این سه روش google authenticartor، Authy و Yubikey می باشند. علاوه بر این، اقدامات امنیتی دیگری را نیز باید مورد توجه قرار داد که از جمله آنها می توان به ذخیره آفلاین دارایی ها اشاره کرد.

کاربران باید بررسی کنند که آیا این صرافی مورد علاقه آنها دارای وجوه ضمانتی می باشد تا در شرایط خاصی اقدام به پرداخت به کاربران و جبران ضرر کند. بعضی از صرافی ها تحت پوشش سازمان بیمه سپرده گذاری فدرال می باشند که این بیمه برای کاربران آمریکایی بسیار مفید است و تا حدی وجوه آنها را ضمانت خواهد کرد.

تریدرها در بعضی موارد به صرافی های فراهم آورنده ارز فیات نیاز خواهند داشت. ممکن است تریدر بخواهد مقداری ارز ملی مانند دلار یا تومان را به صرافی وارد کند و آن را به ارز دیجیتال تبدیل کند. شاید گاهی این تریدر بخواهد سود حاصل از ترید را نقد کند و در نتیجه به یک صرافی فیات نیاز داشته باشد. در این حالت، باید دید که این صرافی ارز دیجیتال با کدام بانک ها کار می کند و چه ارز های فیاتی را پشتیبانی می کند.

صرافی های اوراق مشتقه معمولا ترید لوریج را ارائه می دهند که در این حالت تریدر می تواند به قرض گرفتن مقداری وجه بپردازد و سفارش های بزرگتری را ایجاد کند. در این نوع ترید، صرافی ها معمولا تا لوریج 100 را فراهم می کنند، اما این صرافی ها قوانین مختلفی برای سطح نقد شدن دارایی ها و کال مارجین (Call Margin) دارند. در این صرافی ها، با توجه به اعتباری که به تریدر داده می شود، بعد از حد مشخصی از ضرر، ممکن است تریدر کال مارجین شود و تمام دارایی های خود را از دست دهد.

 

پلتفرم های ترید (trade platforms) با توجه به تعداد افراد مشارکت کننده در آنها، متفاوت می باشند و مقدار دارایی های معامله شده در آنها نیز متفاوت است. اگر فردی بخواهد 100 بیت کوین (bitcoin) را نقد کند، طبیعتا در صرافی های کوچک و با حجم کم نمی تواند این کار را انجام دهد. این مسئله مخصوصا در زمینه الت کوین ها (Altcoins) مشکل زا است و نمی توان به معامله آنها در مقادیر زیاد در بعضی از صرافی ها پرداخت. بررسی حجم در صرافی ها ممکن است سخت باشد، زیرا بعضی صرافی ها حجم جعلی ایجاد می کنند. یک روش برای تحقیق در مورد حجم صرافی ها، بررسی قسمت سفارشات صرافی است؛ در آنجا باید دید که مقدار دارایی های ثبت شده چقدر است و قیمت ها چقدر با هم فاصله دارند. روش دیگری برای تشخیص حجم صرافی ها، استفاده از وبسایت های ثالثی می باشد که این گونه داده ها را فراهم می آورند.

قیمت دارایی ها از یک 

صرافی ارز دیجیتال به صرافی دیگر تفاوت دارد. قیمت این دارایی ها ممکن است به دلیل عواملی مانند موقعیت جغرافیایی صرافی ها، حجم صرافی ها و عوامل دیگر متفاوت باشند. این اختلافات قیمت باید مورد توجه قرار گیرد و خصوصا در معاملات آلتکوین بسیار حائز اهمیت است. اختلاف قیمت یک صرافی با دیگر صرافی ها می تواند یک هشدار جدی باشد و نمایانگر حجم کم این صرافی باشد.

دارایی های برجسته ای مانند بیت کوین، اتریوم و لایت کوین (Litecoin) در اکثر صرافی ها ارائه و خرید و فروش می شوند. اما ارزهایی که حجم بازار کمتری دارند، چنین نیستند و در صرافی های خاصی موجود نمی باشند. بنابراین توجه به دارایی هایی که هر صرافی ارائه می دهد، مهم است و باید گزینه های مناسبی را انتخاب کرد.

یک صرافی ارز دیجیتال معمولا کارمزد کمی برای هر ترید می گیرد. این کارمزد ها برای سرمایه گذاران چندان حائز اهمیت نیستند اما برای تریدرها که زیاد معامله می کنند، مهم است. این کارمزدها از یک صرافی به صرافی دیگر تفاوت دارند. تعدادی از صرافی ها محدودیت ها و کارمزد هایی هم برای برداشت دارند که این باید مورد توجه تریدرها قرار گیرد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها